Friday, 24 June 2011

COFFEE PRINCE

Hanyongseong...hehehe ika pakai taram je ni...nk ckp korea apa khabar sbenarnya....mcm trademark erul af9 tu...

Merujuk kpd tajuk di atas,dgn ini secara rasminya hendak bcerita mengenai cerita korea bertajuk 'coffee prince'..


Cast


korang pernah tgk tak cite ni??

Alkisah,hari tu baru je dgn susah payahnya melanggan www.tonton.com.my . N dari byk2 cte ade lak cte coffee prince ni...mula2 ngat nk try tgk satu episod je kot2 bez ke,rupa2nya mmg bez sgt2 oke....dlm mase 2 hari je (time office hour la) da abes tgk smpai episod 7 tau....mmg siriyes bez jln cte nyer di samping hero2 yg sgt handsomeeeee.....hehehe....

Memandangkan tonton ni style mcm tv so kne la tggu 1 episod 1 hari....adoiiii xsabarnyer nk tgk sampai habis....

Ok la ni nk review cket ar sinopsis cte coffee prince ni....

Mengisahkan eun chan yg berpewatakan spt lelaki bekerja keras utk menyara family...dia ade sorg adik pmpn n mak yg ske bgaya dan mmpunyai 2 secret admire...class g2...bermacam2 jenis kerja yg eun chan ni buat...jd pghantar mee,pghantar susu,pnjahit mata ank patung,dan mcm2 la...klebihan eun chan ni die sgt kuat,sgt bkerja keras dan sgt kuat mkn tp badannye kcik je...
Satu ari,eun chan nk g hantar mee,mase tgh bwk moto 2(moto die sgt usang) die nmpk moto kt dpn dia sgt laju n pndai cilok2 die pn nk tiru la org 2...die follow2 sampai kt tmpat prumahan, rupenyer org 2 keje die mragut..ble eun chan nmpk org 2 mragut die pn kejar la....
Ble da dpt tgkp rupanya org yg mragut 2 pakwer adik dia,Hwang Min Yeop..nk xnk die tpaksa lpskan..sbnrnyer die kjar peragut 2 sbb nk kan ganjaran tp da die knal tpaksa ar die lpaskan padahal time 2 dia btol2 nk pkai duit sbb nk bg mak dia..mak dia hilangkan cincin berlian yg bharga 8juta won oke..
Time ni la die kenal dgn han kyul,kwn lelaki org yg kna ragut 2,Han Yoo Joo..han kyul xnk bg ganjaran sbb ingat eun chan ni bpakat dgn peragut 2..
Slps bpikir2 antara maruah dan duit,eun chan pun ambk kputusan utk bsemuka dgn han kyul sbb die btol2 nk gune duit..nk tau ape jd??kne tgk la cte coffee prince ni dkt www.tonton.com.my..skang ni da episod 11...cte ni pernah maen kt ntv 7 tp xtau ble...xsbrnyer nk tggu episod2 akan dtg...
Ok la,pjg lebar lak bcerita kan...hehehe....

Babaiiiiii....

Hamsanidaaaaaaa.....

10 comments:

Kakzakie said...

Rajin sungguh Ieqa menonton. Ialah masih energetic lagi ditambah minat mestilah sanggup tunggu....

Ieqa Rahim said...

kakzakie : betol2...hehe ngulor je lbh ni kak...lg2 bos xmsk office...hehe...

nabilah_2908 said...

cuba cari kat youtube...tak perlu la nak tunggu episod demi episod..yer tak..? ;)

sy suka cerita korea..tp tak boleh nak layan..sbb bila dah layan tak boleh berhenti...huhu..

mcm skrg ni la...tertengok cerita Marry Me Mary kat 8tv ptg sabtu..pap..!! terjebak....

godek2 youtube..jumpa....huhu...kot2 free ptg nnti...nk layan jap...dapat habiskan 1 episod pun jadi la.. ;)

munna said...

masuk ni tak berapa puluh kali kak munna khatam cerita ni...mmg suka sgt citer ni..sedih, kelakar dan romantik semua ada dlm citer ni...

Ieqa Rahim said...

nabilah : da cari kt you tube da...tp subtitle english...xbez la jdnyer...heheehhe....
ramai ckp cte marry me marry 2 bez tp smpai skang lom sempat nk tgk...kalo da tgk komfem ketagih pnyer....nabilah pun nmpknyer sdh ketagih kn...hehehe...

Ieqa Rahim said...

munna : yeke da khatam byk kali?beli cd ker?syoknyerrr....aritu g jusco nk cari cd die tp harganyer mak aih...seratus ringgit...mhl btol...xjadi nk beli....huhuhu....

Ann Huda (Ate) said...

Hahaha..alaaa ieqa coffe prince tu citer lamaaaaa. Yg latest ni, heroin dia berlakon citer...apa ek judul dia.. LIE To Me, katanya lagi best tapi Ate tk tengok pun. Tak ada masa. Dolu2 ya lah habis beribu hengget berbelanja beli VCD dan DVD korea dan Jepun.

Hantu Kak Limah said...

makin susah le aku nak cilok hpne ko.....huhuhuhu....aku suke rain jer.....hahahhahaahha.....chaiyok...chaiyok..wahh..tetibe lak.........

Ieqa Rahim said...

ate : yeke cte lame?ika baru je dpt tgk kt tonton 2...skali tgk tros melekat...ketagihhh....lie to me?cte tu kuar kt tv brapa??ika kalo byk duit mmg tros sambar dvd jela....pntnyer mnungguuuu...heheheh...

Ieqa Rahim said...

hantu : mmg pun...aku skang sorok bawah ketiak je hp aku 2...wahahahha...ape brg rain,hujan ar bez....gagagaga....

There was an error in this gadget

Followers