Friday, 9 March 2012

Less than one month

Salam...
sekejap betul masa berlalu..tau-tau dah hampir 3 bulan aku praktikal kat sushi king tu...
segala suka duka penat lelah bekerja di situ telah disimpan kemas-kemas dalam memori aku ni...
sayang betul nak tinggalkan sushi king ni...

kepada Ms Ernie Ashikin ( Senior Restaurant Manager ) : Terima kasih atas segala tunjuk ajar dan teguran yang diberikan...walaupun agak cerewet,tapi merupakan orang atasan yang tidak segan silu bergaul dengan orang bawahan...percakapan yang tegas dan tidak pernah mengguriskan hati pekerja...A good manager got a good staff too....

kepada Kak Haryaningsih ( Manager In Trainee ) : Thanks because to be a good manager and also a good friends too...tapi kadang-kadang sikap gila pangkat tu terserlah jugak...walaupun suara umpama bom atom buatan sendiri,tapi akan tiba-tiba jadi kucing jinak bila mood ok..kalo mood tak ok,memang berperang sakan la dengan staff yang lain..

Kepada staff yang lain -

Abang ikram (Service Leader) : Abang yang suka buat lawak spontan
Kak liza (Cashier) : like wonderpets ! Akan datang membantu jika ada kesusahan..hehe..
Siti (service) : walaupun part time,tapi expert taw...teman berborak..
Dayah (service) : Penyeri Sushi king..kalau da start membebel,keluar abes suara jawa..haha...
Amir (service) : Mempunyai perut yang sangat comel..kuat makan betol la...
Luqman (service) : Pekerja terbaik Sushi king...rajin bebenor la kau ni dik..
Nizam ( Kitchen crew ) : suka guna iq 1 gb..lepas tu buat lawak tiga suku..penyeri kaiten ni..
Abg Zaidi ( Senior Cook 2 ) : pekerja senior yang sangat comel..suka panggil aku doraemon..boleh tgelak sendiri kalau perhatikan gaya dia..hehe..
Brian Montegrai ( Junior Cook ) : si tulang yang menghiburkan hati..tempat berlawak dan sepak terajang sekali...
Abg Hafizh  ( Junior Cook ) : abang yang suka bercerita..really like 'abg'..da kawen da..panas baran jugak kadang-kadang..pembuat 'maki' yang paling cantik dan seorang focus man...
Abg azam  ( Junior Cook ) : nak berhenti da pun...tp abg azam memng terbaik dan sempoi la...syok kerja dengan abg azam..
suhaida  ( Junior Cook ) : baru jer masuk kerja...ok la tp macam pahat dengan penukul sikit..
Wak sumarto (steward ) : kalo wak takde,kitchen,service,kaiten sume jammed!begitu hebat penangan wak..haha...
Ibu napsia  (steward ) : wife wak..ok la buat kerja..tapi lemah lembut sikit..

itu sahaja lah senarai keluarga besar sushi king...
bekerja umpama satu keluarga tersangatlah menghiburkan hati... =)

Saya Sayang Anda Semua !! Pom Pom !!

4 comments:

miloais milo said...

dah nak habis eh praktikal uols????

Hantu Kak Limah said...

kim salam sama ibu napsia yaa...mintak die tips utk kuruss...hohoho...pasal die boleh tertukar baju sama lu pas ni...hhahahhahahaha........

Ieqa Rahim said...

k.milo : sory lambat replyyyyy...bz bona....da habis praktikal da pun k.milo... :)

Ieqa Rahim said...

limah : ibu napsia da benti keja sebab manager xnk bg baju baru...hahahahaa

There was an error in this gadget

Followers